Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Teste de calitate europeana

Membru Bizoo de 16 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Expertizare drumuri - Masurare capacitate portanta

0 stars: 0.00 din 0 pareri

1000 lei Lei
Out Of stock
Descriere
Masurarea capacitatii portante cu parghia Benkelman
Pentru determinarea capacitǎţii portante a structurilor rutiere suple şi semirigide se utilizeazǎ mǎsurǎtorile de deformabilitate efectuate cu deflectometrul cu pârghie tip Benkelman.

Problemele care pot fi abordate sunt: determinarea stǎrii tehnice a drumurilor, verificarea capacitǎţii portante a structurilor rutiere executate pe drumuri noi, dimensionarea straturilor de ranforsare pentru clasele de trafic de la foarte uşor la greu şi controlul calitǎţii lucrǎrilor în timpul execuţiei.
Aparatul mǎsoarǎ deformaţia verticalǎ a suprafeţei complexului rutier, deformatǎ sub solicitarea roţilor duble ale osiei din spate a vehiculului de mǎsurare, dupǎ îndepǎrtarea acestuia.

Pârghia basculantǎ permite transmiterea deplasǎrii verticale a vârfului de contact amplasat între roţile duble, la celǎlalt capǎt al pârghiei, unde aceasta este cititǎ cu ajutorul unui microcomparator.

Mǎsuratorile se efectueazǎ în perioadele în care complexul rutier lucreazǎ în perioadele cele mai defavorabile din punct de vedere hidrologic.
Numǎrul punctelor de încercare depinde de specificul lucrǎrii: pe toatǎ lungimea drumului nou, pe sectoare omogene, atunci când se urmǎreşte ranforsarea structurilor rutiere şi determinarea stǎrii tehnice a drumurilor.

Inregistrǎrile de deformabilitate sunt prelucrate statistic şi rezultatele sunt comparate cu valorile admisibile ale deflexiunii în funcţie de domeniul de utilizare.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura